Plocka berättelser

Teologi,

Utbildning, Andra stadiet, fria bildningen

Publicerat 25.2.2021

Utbildningsinstitution Åbo Akademi
Huvudämne eller utbildningsprogram Teologia
Övriga studier Psykologi, historia
Utexamineringsår 2007

En vanlig dag på mitt jobb: Undervisning, planering av undervisning, strukturerande av elevers vardag, kvällsaktiviteter. Viss fastighetsvård.

Färdigheter jag behöver i mitt jobb: Struktur, Administrativ förmåga, Sociala färdighet,

Hur jag kom till mitt nuvarande jobb: Jag blev headhuntad efter att ha jobbat i branschen i över tio år, samt även gjort en mängd andra uppgifter inom såväl barnskyddet som handel och primärindustri. Jag medverkade i pressen, det gav synlighet.

De här studierna har jag haft mest nytta av: Tiden på ÅA, men även Halmstads högskola. Men framför allt en enorm dos av flexibilitet, samt arbetserfarenhet från precis alla områden jag funnits i. Och det vi kallar sisu i Finland.

Jag har verkligen stigit på alla tåg som går att stiga på, för att ser vart det leder. Detta kräver mod, och en tro på att det kommer att bära sig. Vissa tåg har jag stigit av när jag sett varthän det varit på väg. Vissa tåg ar jag blivit utkastad från, strax innan prövotiden tagit slut, samt utan förvarning. Det är livets lott ibland. Vissa tåg har jag stigit av för att det kommit upp ett nytt tåg inom synhåll. Arbetslivet är verkligen utmanande och det liknar inte alls situationen per, säg 1990-tal.

IT och globaliseringen förändrade ALLT. Och nu corona på det. Ja, man får hålla i hatten för den ena dagen är inte den andra lik.

Mitt tips för andra som är intresserade av liknande uppgifter: Se ovan, men som komplement till det så anser jag att: prova allt och behåll det som är gott. Det som passar dig, men samtidigt, var flexibel, omvärdera beslut nu och då, granska dina värderingar, se om du fortfarande tror på vad du gör. Gör allt så bra det går efter omständigheterna. Kräv mycket av dig, för det betalar sig senare. Kräv även av andra, men håll människan framom prestationen.

Bli inte bitter. Byt hellre bransch innan det sker. Jobba inte för pengarna.

Mera berättelser

Ändy

lehtori, opinto-ohjaaja

Yksilöohjaus, luokkaohjaus, yhteydenpito opiskelijoihin ja muihin sidosryhmiin läs berättelsen >

Tiia

asiantuntija (te-toimisto)

Asiakastapaamisista sekä viranomaistehtävistä, kuten lausuntojen ja suunnitelmien tekemisestä läs berättelsen >

Anni

opinto-ohjaaja

Opinto-ohjaus lukiossa, oppitunnit, yksilöohjaus, pienryhmäohjaus, oppilashuolloset tehtävät läs berättelsen >

Teologi

sosiaalialan ohjaaja

Ohjata mielenterveyskuntoutujia kaikissa heidän elämäänsä liittyvissä asioissa: motivointi, lääkehoito, k… läs berättelsen >

Hanna

toiminnanjohtaja

Palaverit puhelimessa ja kasvotusten, erilaisten työryhmien johtaminen, yhteydenpito ihmisiin sähköisin t… läs berättelsen >

Satu

seurakuntapastori

Papilla ei oikein ole tyypillistä työpäivää: jumalanpalveluselämä koko laajuudessaan ja tapaamiset seurak… läs berättelsen >

Källa för töissä.fi -statistiken: Universitetens och yrkeshögskolornas karriäruppföljningsenkäter till utexaminerade fem år efter examen. Tilläggsinformation ›