Plocka berättelser

Katri,

Lednings- eller förmansuppgifter, Omistan oman yrityksen.

Julkaistu 6.5.2014

Opiskelupaikkani Tammerfors universitet
Pääaine tai koulutusohjelma Viestintä
Muut opinnot Psykologia, Markkinointi, Audiovisuaalisen kulttuurin opintokokonaisuus
Valmistumisvuosi 1998

Tyypillinen työpäiväni: Aamulla avaan ensimmäiseksi yritykseni sosiaalisen intranetin, jossa jaan töitä muulle tiimille, johdan omaa työtäni ja hoidan asiakasyhteydenottoja. Voin avata sen sekä läppäriltä että kännykästä.

Myyntipäivänä olen puhelimessa toimistolla tai asiakkaiden luona selvittämässä, millaisia ratkaisuja he kaipaavat saadakseen parhaan irti päivästä. Kirjoitan tarjouksia ja kyselen aiempien tarjouksen perään. Teen markkinointiin uutiskirjeitä ja sähköisiä esitteitä.

Ideointipäivinä osallistun tiimin kanssa yritykseni palvelun kehittämiseen ja käyn läpi myös itsenäisesti, mitä voitaisiin tehdä toisin, jotta olisimme vielä houkuttelevampi vaihtoehto toimittajana.

Työni on hyvin itsenäistä, mutta lopullinen tulos on aina kiinni koko tiimin onnistumisesta. Koska yritykseni on pieni, se tarkoittaa, että toimitusjohtajana teen paljon sellaista työtä, joka isommassa organisaatiossa olisi kokonaisen yksikön vastuulla.

Taloudellisesti on välillä haastavia aikoja. Se vaatii kykyä uudistua ja rohkeutta luottaa, että huominen on paremmin, kun tänään teemme yrityksessä oikeita asioita. Se, mikä on oikea asia, vaatii strategista taitoa, kykyä tehdä päätöksiä ja motivoida muut mukaan työskentelemään kohti samoja tavoitteita.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: uteliaisuus, stressinsietokyky, ongelmanratkaisu- ja organisointitaidot,

Päädyin nykyiseen työhöni: Olin pitkään yksityisessä yrityksessä töissä, kunnes päätin perustaa oman yrityksen aiemman työnantajan fuusioiduttua ja tehtävänkuvani muututtua. Kävin irtisanoutumiseni jälkeen vielä tutkijana yliopistolla. Tutkimus antoi aikaa kerätä asiantuntemusta ja lisää perustaa omalle yritykselle, jossa asiantuntijuus on välttämätöntä kauppojen saamiseksi. Yrittäjänä palkkani on pienempi kuin työntekijänä, mutta vapaus toteuttaa itseäni suurempi.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Minulle oli eniten hyötyä, että valitsin monipuolisen yhdistelmän opintoja keskittyen niihin asioihin, joista olin ennestään kiinnostunut ja joiden avulla saan mahdollisimman laajan kosketuspinnan asioihin, joita asiakkaani miettivät. Ylitin tiedekunta-rajat ja perinteiset uskomukset siitä, mitä pääaineen kanssa "kuuluisi" opiskella sivuaineena. Oma tie kannatti.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Opinnoissa kannattaa oikeasti miettiä, mistä on apua omassa työelämässä. Perehdy niihin asioihin huolella ja kehitä asiantuntija-osaamistasi. Valitse asioita, joista olet innostunut. Niin motivaatiosi pysyy myös myöhemmin tallessa, kun samojen asioiden kanssa jatketaan työelämässä.

Valitse opinnäytetyöksi aihe, josta on arvoa potentiaaliselle työnantajallesi. Kysy mahdollista harjoittelupaikkaa hyvissä ajoin. Pyri antamaan jokaiselle työnantajalle paras, mihin pystyt. Tapa tehdä töitä kertoo paljon seuraavalle työnantajalle, vaikka toimiala olisi eri.

Kun perustat yrityksen, varmista, että sinulla on muutama asiakas valmiina. Se helpottaa yrityksen alkutaivalta. Ota osakkaaksi vain ihmisiä, jotka oikeasti haluavat olla yrittäjiä ja mukana yrityksen toiminnassa - ellei heillä ole merkittävästi rahaa, joka korvaa työajan sijoituksena yhtiön pääomaan. Tee osakassopimus!

Mera berättelser

kouluttaja

kotoutumiskouluttaja

Tyypillinen päiväni koostuu selkeästi rytmitetystä opetuksesta taukoineen. Opetan verkossa ja lähiopetuks… läs berättelsen >

Juha

maanviljelijä

Ensin toimistolla päivän postit ja laskut jne... Päivän suunnittelu ja aamupalan jälkeen pellolle tai huo… läs berättelsen >

Ilona

henkilöstökoordinaattori

Työpäiväni vaihtelevat valtavasti. Tärkein "työvälineeni" sähköposti aukeaa ensimmäisenä aamulla ja tarka… läs berättelsen >

Viu

viestintäkonsultti

Asiakasyhteydenpitoa, konsultointia, kirjoittamista, myyntiä, kahvinjuontia, palavereja, suunnittelua, pr… läs berättelsen >

Anna

hallintosihteeri

viranhaltijapäätösten toimeenpano, sisäinen ja ulkoinen viestintä, hallinnon eri atk-ohjelmien käyttö, ne… läs berättelsen >

x

asiantuntija

Sähköpostia, intraviestintää, suunnittelua, toteutusta, koordinointia läs berättelsen >

Källa för töissä.fi -statistiken: Universitetens och yrkeshögskolornas karriäruppföljningsenkäter till utexaminerade fem år efter examen. Tilläggsinformation ›