Plocka berättelser

Annika, tietopalvelusihteeri

Kundservice/arbete med patienter

Julkaistu 13.6.2013

Opiskelupaikkani Oulun seudun ammattikorkeakoulu
Pääaine tai koulutusohjelma Tradenomi, kirjasto- ja informaatiopalvelut
Muut opinnot
Valmistumisvuosi 2009

Tyypillinen työpäiväni: Autan asiakkaita lainauksessa, palautuksessa ja tiedonhaussa, jonkin verran hankin ja luetteloin. Joinakin päivinä teen töitä myös oppilaitoksen julkaisujen parissa julkaisusihteerinä. Osallistun tiimien kokouksiin ja kirjaston kehittämiseen omalta osaltani.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: asiakaspalvelutaidot, tiimityötaidot, oma-aloitteisuus

Päädyin nykyiseen työhöni: Vastasin työpaikkailmoitukseen ja sain kutsun haastatteluun. Työkokemusta oli melko vähän kirjastosta (puoli vuotta kaupunginkirjastossa ja sitä ennen lähinnä harjoittelu opiskeluaikana), koska olin valmistunut vuotta aikaisemmin ja alan töitä ei silloin ollut tarjolla, joten ilmeisesti tein hyvän vaikutuksen muuten. Muita töitä olin kuitenkin tehnyt joka kesä ja valmistumisen jälkeen. Valintaperusteista en osaa sanoa muuta kuin että moni hakijoista oli ollut haastattelijoiden mielestä ylikoulutettuja tietopalvelusihteerin tehtävään - minä en.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: -

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Kannattaa rohkeasti hakea erilaisiin oppilaitoskirjastoihin vaikka tietämystä miltään erikoisalalta ei olisikaan. Työkavereilta ja työtä tekemällä oppii!

Mera berättelser

Asiakirjahallinnon asiantuntija

arkistopäällikkö

Työskentelen tällä hetkellä seuraavien työtehtävien parissa. Viikon sisällä työpäivät ovat koostuneet se… läs berättelsen >

Källa för töissä.fi -statistiken: Universitetens och yrkeshögskolornas karriäruppföljningsenkäter till utexaminerade fem år efter examen. Tilläggsinformation ›