Browse stories

Taija, koulutussuunnittelija

Planning, development or administrative duties, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Julkaistu 16.9.2013

Opiskelupaikkani University of Jyväskylä
Pääaine tai koulutusohjelma Filosofia
Muut opinnot Kansalaisyhteiskunnan asiantuntijuuden maisteriohjelma
Valmistumisvuosi 2011

Tyypillinen työpäiväni: Usein olen toimistolla ja suunnittelen ja valmistelen tulevia koulutuksia tai raportoin menneistä. Koulutukset ja kurssit ovat matkatyötä. Kerran tai pari kuukaudessa olen 2-6 päivää jossain työreissussa, joko kouluttamassa tai joskus harvoin kokoustamassa. Reissut voivat olla välillä Ylöjärvi - Bryssel. Joskus on myös kuukausia, että kökötän vain toimistolla.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: asiakaspalvelu- ja organisointitaidot, luova ongelmanratkaisukyky, sopeutuvuutta eri tilanteisiin.

Päädyin nykyiseen työhöni: Päädyin nykyiseen työtehtävääni, kun tein opiskeluaikana tilapäistöitä nykyiselle työnantajalleni. Olin ohjaajana niillä kursseilla, joita nyt itse suunnittelen ja vedän. Sieltä nykyinen esimieheni bongasi minut ja ehdotti minulle töitä.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Olen töissä sosiaalialan järjestössä, mutta ihmisoikeuskysymykset ovat keskeisessä roolissa kun tehdään hyvää elämää kehitysvammaisille ihmisille. Yhteiskuntatieteistä ja filosofiasta on ollut hyötyä isojen kokonaisuuksien ja ilmiöiden hahmottamisessa. Osaan kyseenalaistaa ja ajatella kriittisesti. Kansalaisyhteikunnan opinnoista opin paljon järjestömaailmasta ja erityisesti rahoitusten myöntämisen taustalla jylläävät trendit hahmottuvat eri tavalla opintojen jälkeen.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Mitä tekisin toisin? Ottaisin sosiaalityön sivuaineeksi, ehkä. Monessa kohtaa siitä pätevyydestä olisi nyt iloa. Toisaalta naistutkimuksen opinnot avasivat vähemmistökysymyksiä mielenkiintoisemmalla tavalla kuin sosiaalityö ehkä olisi avannut. En tiedä.
Vinkki: Opiskele asioita jotka oikeasti kiinostavat. Niistä on taatusti hyötyä: opit itsestäsi sen, kiinnostavatko ne asiat todella. Ja jos kiinnostavat, niin niistä on hyötyä myös oikeasti kiinnostavissa töissä.

More stories

Tatikka

sovelluskehittäjä

Työskentelen sovelluskehittäjänä eli periaatteessa ohjelmoin työtehtäviä, jotka tulevat asiakkaalta proje… read story >

Amma

aineenopettaja

Olen aineenopettaja. Tuntien suunnitteluun menee alkuvuosina paljon aikaa, ja suuri osa menee luonnollise… read story >

Pete

Jäsenistöltä tuleviin kyselyihin vastaaminen (kysymykset liittyvät työsopimuksiin yms.). Yhteydenpitoa si… read story >

Outi

Kehitysyhteistyöprojekteja tekevässä organisaatiossa työkenttä on laaja. Vastuullani on melkein miljoonan… read story >

Emma

Senior ux designer

Tyypillisenä työpäivänä työstän suunnitelmia ja rautalankapiirroksia jollekin firmamme käyttöliittymälle.… read story >

Jari

Laura

Tehtäviini kuuluu ohjelmointia ja muita teknisluonteisia ylläpito- ja kehitystöitä. Jos olen projektipääl… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›