Tyypillinen työpäiväni: Herään, menen töihin. Käyn suihkussa ja syön aamupalan samalla kun selaan Githubin ja Slackin läpi. Suunnittelen ja työstän kamppikset valmiiksi. Analysoin dataa, sun muuta. Yritän saada developpereita parantamaan tuotetta. Juon paljon kahvia. Tuijotan big dataa. Kokoustelen.
Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: CRM, Data analysis, Copywriting
Päädyin nykyiseen työhöni: Asun ja työskentelen ulkomailla. Minut Suomi petti täysin. Valmistuttuani koin pätkätyöhelvetin, ja freelancerin karun arjen. Kaksi vuotta siinä meni, ja satoja työhakemuksia, kymmeniä haastatteluja joihinkin entry-tason assaripaikkoihin, joissa saa olla työmarkkinatuella. Pahimpia väärinkäyttäjiä oli julkinen sektori.
Elämäni oli rehellisesti sanottuna perseestä. Hävetti, koska annettiin ymmärtää, että Suomessa ei mitään talousongelmia muka ole ollenkaan. Mitään ei voinut suunnitella, mitään ei ollut varaa tehdä. Samat firmat kysyivät pätkäpesteihin monta kertaa vuodessa, eikä mistään voinut kieltäytyä, sillä muuten ei pyydettäisi uudestaan.
Vuosia hoettu työvoimapula, koulutuksen ylistys sekä muut petokselta haiskahtavat asiat saivat riittää. Suomi oli toivoton paikka saada kunnon töitä, tai edes inhimillistä kohtelua. Täytyi lähteä tänne asti, jotta ensimmäistä kertaa työnantaja kohtelee työntekijöitä kunnolla. Työura on nousujohteinen, palkkaa tulee lisää ja vastuuta myös. Pitäkää tunkkinne, minä en enää palaa kusetettavaksi.
Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Hyvin harvasta asiasta, lähinnä tilastoista, kielistä ja matematiiksasta. Ehkä kyky omaksua tietoa nopeasti, mutta se minulla on aina ollut, ei siihen yliopistoa tarvittu. Jos voisin matkustaa menneisyyteen, ylipuhuisin itseni opiskelemaan matematiikkaa, tilastoja, kieliä ja ohjelmointikieliä. Yliopiston tehtävä ei ole valmentaa työelämään, mutta minut yllätti miten totaalisen turhaa ja/tai vangentunutta työmarkkinoiden kannalta miltei kaikki korkeakouluissa opetettavat.
Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Visioinnit, ideoinnit ja innovoinnit ovat kivoja töitä, mutta ellet omaa semmoisia suhteita, että pääset suoraan Hankkenista Googlen maajohtajaksi, niin opiskele matematiikkaa, tilastoja, kieliä ja ohjelmointia. Kaikki diibadaaba on turhaa, eli jos se on helppoa ja kivaa, et tule sillä tekemään mitään työelämässä, eikä siitä kukaan sinulle maksa. Ai niin, kannattaa muuttaa ulkomaille.