Browse stories

E,

Education, Coleg Cymraeg Cenedlaethol at Bangor University

Julkaistu 9.4.2013

Opiskelupaikkani University of Helsinki
Pääaine tai koulutusohjelma Ranskan kieli
Muut opinnot Germaaninen filologia, suomen kieli ja kulttuuri, MonAKO
Valmistumisvuosi 2008

Tyypillinen työpäiväni: Tyypillistä työpäivää ei ole, mutta työviikko on aika samanlainen lukukauden aikana. Työtehtäviä on kolmella alalla: 1. Opetus. Opetan saksaa kymrinkielisille noin 6-10 tuntia viikossa, suunnittelen uusia kursseja ja olen opinto-ohjaaja kymmeniselle opiskelijalle. 2. Tutkimus. Vuosina 2008-2013 kirjoitin väitöskirjani ja nyt teen muutakin tutkimusta erikoisaloillani: kääntäminen Walesissa, vertaileva kirjallisuustiede ja kulttuuritutkimus. 3. Hallintotehtävät. Olen koordinaattori muutamalle CCC-kurssille, sekä kielikeskuksen ja kolmen kielen opinto-ohjelmien vastuuhenkilö.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: monipuolisuus, järjestelykyky, tiimityötaidot,

Päädyin nykyiseen työhöni: Ensimmäisen tutkintoni opiskelun aikana päädyin vuonna 2005 keskikymrin lukupiiriin, jossa luettiin muinaiskymrilaisia tarinoita. Päätin opiskella omatoimisesti nykykymriäkin, sillä huomasin, että valtion rahoittaminen kymrinkielisille opetusohjelmille oli todella hyvä, eli siellä oli uusia työ- ja opiskelupaikkoja luvassa lähitulevaisuudessa. Valmistuttuani sain stipendin kolmeksi vuodeksi väitöskirjan tekemiseen Bangorin yliopistolla. Samalla sain jo opettaa muutama tuntia viikossa, jotta saisin opetuskokemusta. Neljäs vuosi oli 'siltavuosi', jolloin olin 'teaching fellow' ja kirjoitin väikkärin loppuun. Huhtikuussa 2012 hain Coleg Cymraeg Cenedlaetholin lehtorin virkaan ja sain paikan.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Kielitutkinnosta oli paljon hyötyä, sillä opetan nyt saksan kieltä. Helsingin yliopistosta saamani muutkin akateemiset taidot koen todella tärkeäksi.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Harrastuksista voi olla paljon hyötyä. Ellen olisi alkanut opiskellut kymriä, en olisi saanut nykyistä työpaikkaani. Muuten kannattaa pitää silmät auki, mahdollisuuksia voi tulla mistä vaan. Löysin PhD stipendin ilmoituksen sivuilta jobs.ac.uk vain 8 päivää ennen hakuajan päättymistä. Olin suunnittellut hakea töihin eri aloilla, esim. kääntämistöitä pari kolmeksi vuodeksi, ennen kuin olisin halunnut opiskella lisää, mutta sitten näin mahdollisuuden ja otin sen. Muutettuani Walesiin aloitin juoksemisen. Viime vuonna osallistuin Welsh Athletics koulutukseen uusille ohjaajille 'leaders in fitness and running'. Ohjaan pienryhmiä aloittelijoita, jotka haluaisivat juosta 5km tai pitempiäkin matkoja. Ellei akaateemista uraa ei onnistu loppujen lopuksi, minulla olisi vielä toinen ala mihin voisin siirtää.

More stories

Renata

Työskentelen kaupallisena assistenttina vienninedistämisorganisaatiossa. Saamme kyselyitä eri alojen yrit… read story >

Malla

Sähköposteihin vastaamista, tiedottamista sähköisissä kanavissa, kokouksia, tiedonkeruuta, työtapojen keh… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›