Browse stories

Anu, kaivosinsinööri

Planning, development or administrative duties

Julkaistu 27.10.2016

Opiskelupaikkani Helsinki University of Technology
Pääaine tai koulutusohjelma Materiaalitekniikka
Muut opinnot Kaivostekniikka
Valmistumisvuosi 2011

Tyypillinen työpäiväni: Kaikenmoisten suunnittelutöiden tekeminen tietokoneella sekä keskustelusta työkavereiden kanssa. Mulla on tosi monipuolinen työ, koska yritys on pieni ja ihmisiä on vähän. Varjopuolena hommassa on se, että töitä on yrityksen pienuuden takia myös todella paljon.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: sosiaaliset taidot, tiimityötaidot, kokonaiskuvan miettiminen,

Päädyin nykyiseen työhöni: Päädyin työhön tuttavan kautta. Työssä eniten auttaneet asiat ovat olleet kesätyöt, missä opin oikeita käytännön asioita. Toimistolla on paljon helpompi tehdä päätöksiä ja suunnitella asioita, kun oikeasti tietää mitä oikeissa töissä olevat työntekijät tekevät.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Sivuaineen syventävistä opinnoista, excelin/wordin/power pointin osaamisesta, sosiaalisten taitojen kehittymisestä, esiintymistaitojen kehityksestä sekä tietenkin harjoittelusta.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Jos kaivosala kiinnostaa, niin kannattaa oikeasti hakeutua harjoitteluun kaivoksille/tunnelityömaille. Työntekijät arvostavat aivan eri tavalla osaamistasi, jos ymmärrät mitä se oikea työntekeminen on ja jos pystyt sitä itsekin tekemään, edes vähän. Arvostuksen kautta tulee myös helpotusta omaan työhön, kun sinua ei ajatella "perus insinöörinä, kuka ei ymmärrä käytännönasioista mitään". Keskustelut työntekijöiden kanssa ovat paljon helpompia, kun ymmärrät, että mikä ero on teorialla ja käytännöllä ja että usein asiat vaatii toimiakseen kompromissin molemmista.

More stories

Suvi

Työpäivä usein alkaa työkavereiden kuulumisten vaihtamisella ja sähköposteihin vastaamisella. Yksikään t… read story >

Miia

käyttöinsinööri

Tyypillisesti aloitan tutustumalla osastoni prosessin sen hetkiseen tilaan, tarkastelen tilannetta proses… read story >

K

projekti-insinööri

Kokousten valmistelu, sihteeröinti ja pöytäkirjojen teko. Työntekijärekisterin ylläpito. Tilaajavastuulai… read story >

Mimmi

tutkimusinsinööri

Excel-pyöritystä, laboratoriotestien suunnittelua tai tulosten analysointia, tutkimusraportin kirjoitusta… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›