Browse stories

Johanna,

Management and supervisory duties, Lionbridge Oy

Julkaistu 8.8.2014

Opiskelupaikkani University of Jyväskylä
Pääaine tai koulutusohjelma Saksan kieli
Muut opinnot Italia, italian kieli ja kulttuuri, Kansantaloustiede
Valmistumisvuosi 1994

Tyypillinen työpäiväni: Olen päivittäin lähinnä sähköpostitse kymmenien ja jopa satojen ihmisten kanssa tekemisissä kymmenissä eri maissa. Autan toisaalta oman yrityksen paikallista orgaanisaatiota Espoossa löytämään tekijöitä erikielisiin käännös- ja lokalisointiprojekteihin (kaikkien maanosien kieliä) ja toisaalta tuen alihankkijoitamme yhteistyössä yrityksemme kanssa. Olen mukana kehittämässä globaalin yrityksen prosesseja (projektinhallinta, laadunhallinta). Vastaan toisaalta korporaation Suomen toimiston alihankinnasta ja toisaalta koko globaalin yrityksen alihankinnasta suomalaisten alihankkijoiden riittävyydestä määrällisesti ja laadullisesti. Kulujen seuranta ja hallinta keskeinen vastuualue.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: kommunikaatiotaidot, analyyttisyys, kokonaisuuksien hahmottaminen ja samalla yksityiskohtien ymmärtäminen,

Päädyin nykyiseen työhöni: Päädyin nykyiseen työhöni toimittuani ensi freelance-kääntäjänä. Tulin taloon 1997 kääntäjäksi, sen jälkeen toimin projektipäällikkönä ja vuodesta 2006 olen ollut vastuussa alihankinnasta.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Toki kielitaito on kaiken pohjalla, vaikka juuri niitä kieliä, joita olen pääasiassa opiskellut, en ole suoranaisesti paljon käyttänyt. Kulttuurien ja ihmisen ymmärtäminen on hyvin tärkeää, siksi humanistinen tausta on erinomainen koulutus tähän työhön.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Aluksi, 90-luvun laman aikana, oli vaikea päästä töihin käsiksi ylipäätään, mutta siinäkin taistelussa opin paljon. Koska koulutukseni ei suoraan valmistanut ammattiini, olisi pitänyt osata vielä enemmän tuoda esille sitä, mihin pystyy. Vaikkapa eipä sitä siinä vaiheessa itsekään vielä tainnut tietää. Uskoakseni tällaista tehtävänimikettä ei opiskellessani ja valmistuessani vielä ollut olemassakaan, eli on tärkeää suhtautua mahdollisuuksiinsa hyvin avoimesti.

More stories

hsa

Opetustuntien pitäminen, tuntien suunnittelu, luokanvalvojan tehtävistä huolehtiminen read story >

Hannu

toiminnanjohtaja

Työpäivät ovat varsin erilaisia vaikka kaikkea rytmittää ns. järjestön vuosi. Voin vuosikellon rytmissä v… read story >

HeTa

tuntiopettaja

Kieltenopetusta lukiossa. Tuntisuunnittelua, Wilma-viestejä, sähköposteihin vastaamista, opettajainkokouk… read story >

Hansu

Patenttiassistentti

Kirjeenvaihtoa englanniksi, erilaisten työkalujen hallintaa, asiakaspalvelua, lyhyitä käännöstehtäviä, er… read story >

Salla

Työpäiväni ovat hyvin vaihetelevia, joten tyypillinen työpäivä voi olla monenlainen. Tänään ohjasin opisk… read story >

Katrin

Meidän tehtävä on auttaa Applen asiakaita se mikä tahansa ongelma. Siihen kuuluu tekniset ongelmat, profi… read story >

AKH

Vastuullani on tiedekunnan kansainvälisen oppimisympäristön kehittäminen.
Työpäivääni kuuluu mm. tiedot…
read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›