Browse stories

Mikko,

Consulting

Julkaistu 11.10.2013

Opiskelupaikkani University of Tampere
Pääaine tai koulutusohjelma Sosiaalityö
Muut opinnot Kasvatustiede, nuorisotyö, Sosiaalipolitiikka
Valmistumisvuosi 2001

Tyypillinen työpäiväni: Normaali työpäivä toimistolla 8-16, toisinaan myös asiakaskäyntejä ym. työpaikan ulkopuolella. Toimin henkilöstökonsultin ja HR-asiantuntijan rooleissa yksityisessä henkilöstöalan yrityksessä. Hoidan isompia ja pienempiä rekrytointeja, avaan työpaikkahakuja, käsittelen hakemuksia, haastattelen ehdokkaita, teen henkilövalintoja. Hoidan myös työsuhdeasioita, toimin esimiesroolissa ja vastaan myös suhteista ostaviin asiakkaisiin. Satunnaista koulutustyötä, myyntityötä. Tapaan työssäni hyvin erilaisia ihmisiä, erilaisilla taustoilla. Työ on usein varsin nopeatempoista ja hektistä.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: sosiaalisuus, ihmistuntemus, organisointikyky,

Päädyin nykyiseen työhöni: Pääaineeni vastaisesti lähdin varsin erilaisiin työtehtäviin heti valmistumiseni jälkeen. Yhteiskuntatieteelliset opinnot kokonaisuudessaan antoivat hyvän pohjan myös henkilöstöalan työtehtäviin. Hain alaan liittyvää paikkaa julkisen hallinnon puolelta ja työllistyin nopeasti. Julkisen hallinnon henkilöstötyö antoi hyvän referenssin yksityiselle puolelle ja sain paikan työn mukana tulleen kontaktin kautta.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Olen kokenut työssäni hyödylliseksi opintoni kokonaisuudessaan. Yleissivistävä yhteiskuntatieteellinen näkemys on aina arvossaan; kyse on siitä, miten osaat soveltaa hankkimaasi osaamista ja käyttää tiedonhankintataitojasi käytännön työelämässä!

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Hakeudu rohkeasti aloille ja työtehtäviin, jotka sinua aidosti kiinnostavat! Tuleva työnantajasi huomioi motivaatiosi ja kiinnostuksesi ensisijaisesti - vasta sen jälkeen hän katsoo ansioluettelossasi kohtaa koulutus..
Hanki laadukasta työ- tai harjoittelukokemusta jo opintojen aikana tai viimeistään heti opintojen päätyttyä. Suosi työ- ja harjoittelupaikan valinnassa työnantajia, joilla on realistisia mahdollisuuksia myös palkkatyöhön tulevaisuudessa.

More stories

M

projektisuunnittelija

Aamulla luen läpi illan / yön aikana tulleita uutiskirjeitä ja muita tiedotteita ja tutustun alaani liitt… read story >

Sanna

Työpäivä saattaa sisältää toimistolla tehtävää työtä tai kokouksissa olemista tai kumpaakin. Tyypillinen … read story >

Hanna

lastensuojelun sosiaalityöntekijä

Menen toimistolle noin puoli yhdeksäksi, avaan tietokoneen, sähköpostin ja asiakastietojärjestelmän. Minu… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›