Selaa kertomuksia

Ekonomi,

Muu, Elintarvikeyritys

Julkaistu 1.10.2019

Opiskelupaikkani Itä-Suomen yliopisto
Pääaine tai koulutusohjelma Johtaminen ja organisaatiot
Muut opinnot Myynnin johtaminen
Valmistumisvuosi 2014

Tyypillinen työpäiväni: Työpäivä koostuu tuoteprojektien (uutuudet, muutokset, lopetukset) koordinoimisesta, tuotetietojen hallinnasta sekä muista pienemmistä tehtävistä. Myös hinnastojen päivitys ja hallinta on yksi kausittainen tehtävä. Asiakasyhteistyö on tiivistä ja viestiminen asiakkaan sekä yrityksen sisäisten osastojen välillä on yksi kriittisimmistä tehtävistä. Osallistun myös erillaisiin projekteihin liittyen esimerkiksi tuotannon investointeihin tai pakkausmuutoksiin.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: projektinhallinta, tarkkuus, omatoimisuus,

Päädyin nykyiseen työhöni: Päädyin nykyiseen yritykseen myyntiassistentiksi ihan vain hakemalla kaikenlaisia töitä oman kaupungin sisältä, jotka jokseenkin olisivat lähempänä koulutustani. Sittemmin pääsin nykyiseen tehtävään asiantuntijaksi yrityksen sisällä muutaman vuoden työskentelyn jälkeen. Minulla ei ollut lainkaan kokemusta elintarvikkeista ja työssä onkin tullut opittua paljon elintarvikealasta. Seuraavaksi olen lähdössä toiselle paikkakunnalle määräaikaisen päällikkötason tehtävään elintarvikealalle, jota sitäkin hain LinkedInin ja TE-palvelujen sivuja seuraamalla.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Liiketoiminnan tuntemus on ollut erittäin tärkeässä osassa ja se, että osaa itsenäisesti ja analyyttisesti tarkastella tiettyjä asioita. Johtamisen ja myynnin ymmärrys on myös tukenut työssä oppimista.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Jos voisin antaa vinkkejä vastavalmistuneelle, sanoisin: Tunne arvosi, luota omaan arvostelukykyysi sekä intuitioosi ja uskalla sanoa oma mielipiteesi. Lähde yrityksestä jos se ei tunnu sinulle oikealta ja uskalla ottaa riskejä, älä tyydy tai jää odottamaan liian pitkäksi aikaa. Sovi kaikki asiat kirjallisesti, jotta oma selustasi on turvattu. Jos jokin tuntuu sinusta väärältä, se luultavasti sitä on. Pidä puoliasi, kukaan muu sitä tuskin tekee.

Muista lähdekriittisyys ja tutki asiaa, älä ota kaikkea todesta. Vaikka olemme "aikuisten maailmassa", hiekkalaatikon säännöt pätevät silti. Tavoittele unelmiasi ja mielenkiinnonkohteitasi, vaikka se vaatisi sinulta paljonkin omatoimista kouluttautumista/perehtymistä. Uskalla hakea myös töitä, jotka eivät täysin osu opiskeltuun alaan.

Lisää kertomuksia

Töissä.fi-tilastojen lähde: Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyt viisi vuotta aiemmin valmistuneille. Lisätietoa ›