Selaa kertomuksia

Iiro,

Suunnittelu-, kehitys- tai hallintotehtävät, Pöyry Finland Oy

Julkaistu 14.11.2017

Opiskelupaikkani Oulun yliopisto
Pääaine tai koulutusohjelma Rakennustekniikka
Muut opinnot Teknillinen mekaniikka
Valmistumisvuosi 2013

Tyypillinen työpäiväni: Aamulla töihin viimeistään klo 9 (liukuva työaika) ja päivä kestää 8 h. Teen keskimäärin kolmea projektia päällekkäin, joista yksi projekti vie suurimman osan päivän ajasta. Teen pääsääntöisesti lujuuslaskentaa tietokoneohjelmilla. Projektit voivat olla laidasta laitaan, esimerkiksi isojen laitosrakennusten kantavien rakenteiden (teräs tai betoni) lujuuslaskentaa ja suurien kaivoslaitteiden perustusten dynaamista (tärinä) laskentaa.

Päivän aikana mietimmä yhdessä muiden kanssa miten voimme ratkoa tiettyjä ongelmia ja kysymme tietoa kollegoilta. Projektipalavereita on noin 1-3 kertaa viikossa missä käydään läpi projektin aikataulua, budjettia, muutoksia ja asioita mitä täytyy seuraavaksi tehdä/selvittää. Työhön liittyy paljon kommunikointia tiimiläisten kanssa (sähköpostia, puheluita, skype, nopeita palavereita jne). Suurin osa työstä hoidetaan toimistolla, mutta muutaman kerran vuodessa tulee käytyä asiakkaan luona (lähinnä Suomessa) mikä on minun tapauksessa kaivokset ja tehtaat.

Ajoittain työssäni on erittäin kiire ja toisinaan vähemmän kiire. Työkiire riippuu teollisuuden taloustilanteesta. Kiireinä aikoina joudumme tekemään pidempiä päiviä ilman ylityökorvausta. Kertyneet tunnit voimme pitää vapaapäivinä kun kiire vähenee. Vähemmän kiireisinä päivinä pidämme vapaata kertyneillä tunneilla tai kehitämme laskenta/suunnittelu ohjeita, jotta saamme tulevaisuudessa hoidettua projektit nopeammin.

Lujuuslaskennan lisäksi teen raportteja ja virallisia lausuntoja projekteille/asiakkaille.

Suurissa insinöörikonsulttifirmoissa on mahdollisuus päästä myös komennukselle ulkomaille, mikäli se kiinnostaa. Nämä voivat kestää 1kk.-2v..

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: luovuus, kärsivällisyys, Ajan hallinta

Päädyin nykyiseen työhöni: Pidin fysiikasta ja matematiikasta ja halusin tehdä työtä missä niitä voi käyttää ja soveltaa. Sain työpaikan nykyiseltä työnantajalta soittamalla heille ja kysymällä tarvitsevatko he harjoittelijaa/lopputyön tekijää. Heillä oli paikka vapaana ja aloitin työt seuraavalla viikolla.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Eniten on ollut hyötyä matematiikasta ja fysiikasta. Myös kaikki kielitaito on plussaa, varsinkin englanti ja suomi. Itse en ole esimerkiksi koskaan opiskellut suomen äidinkieltä, joten aluksi lausuntojen ja raporttien kirjoittaminen oli hieman haastavaa. Ajan myötä se kuitenkin helpottui ja en näe sitä enää ongelmana. Täällä pärjää kyllä ilman hyvää kielitaitoakin, mutta et välttämättä pääse kansainvälisiin projekteihin mukaan yhtä helposti. Työnantajani järjestää kielikursseja työntekijöilleen, joten kielitaitoja voi kehittää työpaikallakin.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Jos tekniikan alat kiinnostavat, niin panostakaa matematiikan, fysiikan jne. lisäksi kielitaitohin. Yritykset ovat enemmän ja enemmän globaaleja jolloin englannin kielitadon tarve lisääntyy.

Suunnitteluala konsulttina on pitkälti toimistotyötä.

Lisää kertomuksia

Anita

Työpäivät ovat hyvin vaihtelevia, siksi onkin tarkoituksenmukaisempaa puhua tyypillisestä työviikosta. Re… lue kertomus >

Töissä.fi-tilastojen lähde: Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyt viisi vuotta aiemmin valmistuneille. Lisätietoa ›