Selaa kertomuksia

veo, country manager

Johto- tai esimiestehtävät

Julkaistu 3.1.2017

Opiskelupaikkani Tampereen yliopisto
Pääaine tai koulutusohjelma Johtaminen ja organisaatiot
Muut opinnot yritysjuridiikka
Valmistumisvuosi 2011

Tyypillinen työpäiväni: Olen monikansallisessa pankissa Suomen maajohtajana ja tyypillinen työpäiväni koostuu useimmiten kokouksista ja palavereista. Minulla on 8 suoraa alaista ja kaikkiaan tiimissäni on 24 alaista, joiden kanssa olen päivittäin tekemisissä. Olen useammassa kehitysprojektissa mukana, ja vastaan tiimin tuloksesta ja budjetista.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: esimiestaidot, yhteistyötaidot, laaja-alainen ajattelu

Päädyin nykyiseen työhöni: Olen ollut samassa yrityksessä jo 6 vuotta, eri tehtävissä. Päädyin yritykseen tuttavan tuttavan avulla, joka vinkkasi että yrityksessä saatetaan tarvita minunkaltaista henkilöä. Pääsin siis verkostoni avulla haastatteluun, mutta oma kyky kertoa osaamisesta ja taidoista, sekä koulutus ja kokemus olivat tekijät, jotka vaikuttivat siihen että sain työn.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Eniten hyötyä on ollut esimiestyöhön liittyvistä opinnoista sekä juridisista opinnoista, koska pankkiala on niin säädelty ala. On hyvä olla ymmärrys siitä, miten laki rakentuu.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Ajauduin pankkialalle sattumalta ja olen kerännyt nyt alalta kokemusta aika pitkältä ajalta. Ala sinänsä ei herätä minussa mitään suuria tunteita, joten olen päättänyt piakkoin vaihtaa alaa. On kuitenkin suurehko kynnys vaihtaa alaa, kun osaaminen on alkanut kiteytyä jo tälle alalle. Onneksi johtaminen on sellainen asia, että se taito ei ole niin hirveästi alasidonnainen, eli uskon pystyväni vaihtamaan alaa nyt tai myöhemminkin.

Kun valmistuu, niin on hyvä aloittaa jostakin vaikka se ei vastaisikaan heti täydellisesti sitä omaa koulutusta. Tärkeintä on, että tarttuu hommiin ja jos osoittaa olevansa hyvä tyyppi, niin uusia mahdollisuuksia tarjoutuu kyllä. Maltti on valttia, mutta tottakai tavoitteita saa ja pitääkin olla. Jos on töissä - missä tahansa töissä - niin on helpompi saada töitä muualta kuin jos olisi työttömänä. Tämä perustuu omaan kokemukseen siitä, että olen rekrytoinut tiimiini paljon työntekijöitä.

Lisää kertomuksia

Tiina

hr-asiantuntija

Esihenkilöiden tuki, ohjeistus, neuvonta ja koulutus työsuhteen elinkaareen liittyvissä kysymyksissä.
Ty…
lue kertomus >

AH

henkilöstöasiantuntija

Tehtäväni koostuvat raportoinnista, työehtosopimuksen tulkinnasta ja kaikennäköisiin palvelussuhdetta kos… lue kertomus >

Tommi

Asiakasprojektien toteuttaminen, laajojen tietoaineistojen käsittely ja analysointi, kyselyt, haastattelu… lue kertomus >

Töissä.fi-tilastojen lähde: Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyt viisi vuotta aiemmin valmistuneille. Lisätietoa ›