Browse stories

Tiina, ad (art director / graafinen suunnittelija / graafikko)

Communications and media

Julkaistu 3.12.2019

Opiskelupaikkani EVTEK University of Applied Sciences
Pääaine tai koulutusohjelma Graafinen suunnittelu
Muut opinnot taide
Valmistumisvuosi 1999

Tyypillinen työpäiväni: Vastaan julkaisun ulkoasusta, taitosta ja kuvituksesta. Lisäksi teen journalistista työtä juttuja kirjoittamalla ja editoimalla. Valokuvaan myös satunnaisesti. Työni on monipuolista ja vaatii tarkkuutta ja luovuutta. Vastaan lisäksi parin vakiopalstan sisällöstä yhdessä toimittajien kanssa. Teen myös verkkoversiot jutuista ja hion otsikot ym. verkkoon sopiviksi.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: Luovuus, ideointi, kokonaisuuksien hahmottaminen, tietotekniset taidot, tiimityötaidot,

Päädyin nykyiseen työhöni: Hain julkisessa haussa ja pääsin aiemman kokemuksen sekä haastattelussa esiintymisen ja soveltuvuustestien kautta työhön.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Graafisen suunnittelun koulutus kokonaisuudessaan. Sieltä tosin ei saanut työssä vaadittavia tietoteknisiä taitoja, vaan ne olen oppinut enimmäkseen työn kautta.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Tee mahdollisimman monipuolisesti eri asioita. Mitä monipuolisempi ammattilainen olet, sen paremmin pärjäät työmarkkinoilla. Osaat piirtää/maalata, ylipäänsä kuvittaa, valokuvata, animoida, tehdä infografiikkaa (hyvin kätevä taito, jota ei moni osaa!), tuottaa tekstiä, taittaa, visualisoida abstrakteja asioita... Olet aika hyvässä tilanteessa. Jos haluat erikoistua johonkin, niin 3D-mallinnus esim. SketchUpilla on hieno taito, jolla voit päästä kiinnostaviin paikkoihin.

More stories

HJH

yrittäjä, graafinen suunnittelija

Teen sekä graafista suunnittelua että informaatiomuotoilua, jota myös opetan. Tyypillinen työpäivä koostu… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›