Browse stories

EAO, tax manager

Legal work

Julkaistu 28.11.2016

Opiskelupaikkani Aalto University
Pääaine tai koulutusohjelma Yritysjuridiikka
Muut opinnot johtaminen, talouselämän viestintä
Valmistumisvuosi 2011

Tyypillinen työpäiväni: Työpäivään kuuluu usein palavereja, sähköposteihin vastaamista, paljon nopeaa ongelmanratkaisua ja paljon projekteja, sekä siellä taustalla jatkuvia prosesseja. Myös prosessikehitystä on yllättävän paljon. Työssä saa työskennellä eri alojen ammattilaisten kanssa, ja usein selittää omaa erityisalaa ja perustella miksi jotkut asiat ovat tärkeitä.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: ideoiden myyminen, liiketoiminnan ymmärtäminen, tekniikan ymmärtäminen,

Päädyin nykyiseen työhöni: Päädyin nykyiseen työhöni hakemalla avointa työpaikkaa. Olin hyvin väsynyt ja hieman turhautunut vanhassa työssäni, joten oli hyvä sauma vaihtaa.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Eniten työssäni on ollut hyötyä peruskursseista joilta sai hyvän käsityksen siitä miten talous toimii, miten tilinpäätös valmistuu, yms. Peruskursseilla kannattaa siis imeä kaikki mahdollinen tieto! Minusta kannattaa myös pitää tutkinto monipuolisena.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Ensimmäisen työpaikkani sain hieman ennen valmistumista siten että laitoin avoimen hakemuksen kiinnostavaan konsulttifirmaan vaikka heillä ei ollut hakua auki, muutamia kuukausia myöhemmin he ottivat yhteyttä ja haastattelujen jälkeen sain paikan. Avoimiakin hakemuksia kannattaa siis ehdottomasti laittaa erityisesti konsulttiyrityksiin ja muihin asiantuntijaorganisaatioihin. Hakiessani nykyistä työpaikkaani en missään vaiheessa hakuprosessia uskonut tulevani valituksi kyseiseen tehtävään, sillä tiesin että siihen oli hakijoita joilla oli sopivasti enemmän kokemusta. Onnistuin kuitenkin vakuuttamaan työnantajan siitä että olen hyvin motivoitunut oppimaan ja pystyn vastaamaan haasteisiin ja kasvamaan ja kehittymään nopeasti työn mukana. Haluaisinkin kannustaa hakemaan myös tehtäviä joihin oma kokemus tai osaaminen ei ihan riitä, ja perustelemaan miksi olisi kuitenkin hyvä valinta. Usein rekrytoinnissa on kyse lopulta paljon myös siitä millaista tyyppiä haetaan, tämä voi johtaa omalta kannalta joko positiivisiin tai negatiivisiin tuloksiin.

More stories

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›