Browse stories

Jaakko, human resources manager

Management and supervisory duties

Julkaistu 18.10.2016

Opiskelupaikkani University of Jyväskylä
Pääaine tai koulutusohjelma Tietotekniikka
Muut opinnot Matematiikka, Teknologialiiketoiminta
Valmistumisvuosi 2011

Tyypillinen työpäiväni: Johdan sadan hengen yrityksemme ohjelmistotuotannon osastoa yhdessä lähimmän kollegani kanssa. Alaisia minulla on yli viisikymmentä neljällä eri paikkakunnalla. Pidän huolen, että heillä on kaikki hyvin, että jokaisella tekijällä on projekti ja jokaisella projektilla on tekijänsä. Rekrytoin, työhaastattelen, luennoin, käyn erilaisissa tapahtumissa verkostoitumassa ja esittelemässä työnantajayritykseni toimintaa ja toimintakulttuuria. Järjestän käytännössä kaikki henkilöstötapahtumat yrityksessämme koulutuksista pikkujouluihin. Lisäksi vedän liikevaihdoltaan suurinta yksittäistä asiakasprojektiamme sekä paria pienempää. Matkustan työni puolesta jonkun verran.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: esimiestaidot, viestintätaidot, esimies- ja johtamistaidot,

Päädyin nykyiseen työhöni: Kasvoin nykyiseen tehtävääni vaiheittain. Aloitin ohjelmistosuunnittelijana, siirryin pian scrum masteriksi ja tiiminvetäjäksi. Pian vastasin projekteista ja mukaan kuvioon tuli myyntiä ja konsultointia. Tästä tarjoutui mahdollisuus esimiestehtäviin ja organisaation uusiutumisen kynnyksellä olin näyttänyt kykyni ja minulle tarjottiin nykyistä tehtävääni. Työuraa oli tässä vaiheessa takana noin seitsemän vuotta.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Ohjelmoinnin kurssit antoivat eväät ensimmäiseen palkkatyöhön. Kaikki muut valmiudet on hankittu eri reittejä, organisointitaitojen kehittymiseen auttoi vuosien ainejärjestötyö, toimin ainejärjestömme puheenjohtajana sekä muutamassa muussa hallitustehtävässä opiskelijavuosieni aikana. Esiintymistaidot ovat karttuneet harrastuksissa, mm. bänditoiminnassa.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Tee jokainen työtehtäväsi parhaan kykysi mukaan. Kyseenalaista silloin kun olet eri mieltä. Älä ole liian hätäinen, urakehitys ei tapahdu sormia napsauttamalla, toisaalta jos et ole mielestäsi kykyjäsi vastaavassa tehtävässä eikä etenemistä ole näkyvissä, harkitse maiseman vaihtoa.

More stories

Vim

engineer, sw

Työpäivä koostuu koodaamisesta, suunnittelusta, palavereista. read story >

Minä

tekninen tukihenkilö

Matias

senior software engineer

Topi

tuotekehitysinsinööri

Prototyypin rakentamista: Suunnittelua, piirtämistä, laskemista, materiaalien leikkaamista, sahaamista, v… read story >

Jukka-Pekka

Teen muuta työtä kuin koulutettua palkattuna, mutta halusin kertoa millaista on vapaaehtoistyöni seurakun… read story >

Antti

sales director

Vastaan nimetyistä asiakassuhteista ja -strategioista, uusien asiakkuuksien ja liiketoiminnan luomisesta,… read story >

J.L.

teknologiakonsultti

Autan asiakasyrityksiä tietojärjestelmien suunnittelussa, toteuttamisessa ja konfiguroinnissa. Työ on pro… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›