Browse stories

Ville, myyntipäällikkö

Marketing and sales

Julkaistu 7.4.2016

Opiskelupaikkani Turku University of Applied Sciences
Pääaine tai koulutusohjelma Tradenomi, tietojenkäsittely
Muut opinnot markkinointi
Valmistumisvuosi 2002

Tyypillinen työpäiväni: Myynti

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: asiakaspalvelu- ja organisointitaidot, atk-taidot, yritysmyynti,

Päädyin nykyiseen työhöni: IT-alan työni päättyivät kuin seinään erään kotimaisen kansainvälisen matkapuhelinalan yrityksen myötä, sittemmin päädyin vielä tekemään LED-tehtaan IT Managerin hommia. Joten kaksien YT-neuvotteluiden tuloksena oli molemmista aikaisimmista IT-töistäni ns. lappu kouraan ja kilometritehtaalle. Myyntityö paloteknisten tuotteiden osalta on minulle uusi kokemus, mutta tahtotila takaisin IT-alan haastaviin konsultointihommiin on kova. Vaikeaa on kuitenkin löytää "oman alan" töitä Länsi-Suomessa alan kutistuttua todella pieneksi ja siirryttyä entistä enemmän pk-seudulle ja muualle Suomeen. Osaaminen ja kiinnostus on siirtynyt enemmän tekniseen kouluttamiseen.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Opinnot antoivat lavean, mutta heikon pohjan yleisesti ottaen ihan kaikkeen. Oma kiinnostus, luonne ja tahto oppia ja erikoistua vasta työtehtävissäni ovat olleet opintojen jälkeen tärkeintä. Myös fokus oppia b2b-toiminnan luonne ovat avanneet ovia. Ehkä yleismaailmallisten opintojen sijasta pitäisi fokusoida koulutuksessa enemmän ymmärtämään yritysmaailmaa, markkinointia ja myyntiä.

Osallistuin opintojeni aikana kansainväliseen vaihtoon, joka silloin tuntui tyhmältä idealta, mutta loppujen lopuksi suurin hyöty vaihto-ohjelmasta on ollut toisten kulttuurien omaksuminen, kielitaito sekä löytää itsestäni sellainen puoli, että on helppo lähteä reissulle.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Tietojenkäsittelyn opiskelijoiden tulisi ymmärtää lähtökohtaisesti oliopohjaista ohjelmointia ja tarkemmin ottaen Javaa. Myös tietokannat ovat hyvin hyvin tärkeitä tajuta. Monet yrityksistä käyttää ERP-järjestelmiä ja näiden systeemien tuntemus. Yritystietojen oppiminen tulee itsestään työn ohella, mutta pohjatiedot ovat hyvä olla tiedossa eli siis älä nuku markkinnoinin luentojen aikanakaan!

Englannin kielen taitotaso on monilla hyvä tai erinomainen, joten oman erikoistumisen vuoksi suosittelen myös oppimaan yhden ylimääräisen kielen ja/tai ylläpitämään ja parantamaan toisen kotimaisen tasoa.

Älä koskaan aliarvio henkilökohtaisia suhteita vaan luo jo varhaisessa vaiheessa verkostoa, jonka kautta on helppo rakentaa uraa ja vaikkapa myyntiä jos sille polulle tipahdat.

Osaamiskenttäsi tulee nykymaailmassa olla laaja, älä pelkää mennä uuden toimialan töihin vain siksi, että toimialatuntemuksesi on vajaa vaan kerää kokemuksia. Nykyiset työrupeamat yrityksissä on keskimäärin 3-4 vuoden pituisia ja vain harvat tekevät koko työuransa yhden alan ja yhden työnantajan alaisuudessa.

Globaalissa bisneksessä työntekijän kansainvälisyys korostuu entisestään. Urasi alkuvaiheessa lähde ulkomaille hakemaan kokemusta ja kielitaitoa.

Kaikesta urakeskeisyydestä huolimatta, muista kunnioittaa vapaa-aikaasi sillä liian moni palaa nopeasti loppuun. Löydä itsellesi paras "nollauskeino" -itselläni se liittyy veteen ja hiljaiseen maailmaan!

More stories

Jukka

it-konsultti

Työskentelen konsulttina data & analytiikka -hommissa (aiemmin käytettiin enemmän termiä Business Intelli… read story >

Anne

myyntiassistentti

Asiakaspalvelu, asiakirjatilaukset, tietojen tallennus järjestelmään, asiakirjojen skannaus, markkinointi… read story >

Nimetön

ICT-Asiantuntija

Teen ja itse ja resursoin esiselvityksiä asiakkaan tietoliikenteen ja päätelaiteympäristön nykytilasta uu… read story >

Juha

Toimistopäivinä suunnittelen ja toteutan asiakkaiden toiveita / pyyntöjä ja vastaan heidän kysymyksiin. L… read story >

SecGeek

tietoturvapäällikkö

Sopimuskatselmoinnit, konsultointi, pelisääntöjen luominen, yhteistyötahojen tapaaminen read story >

AnteroRiihimaki

Antero

yrittäjä

Asiakkaiden kyselyihin vastaaminen sekä puhelimitse, että sähköpostilla. Verkkokaupan tilausten tulostus … read story >

Antero

yrittäjä

Asiakkaiden avustamista tikettijärjestelmän/sähköpostin ja puhelimen avulla sekä asiakaskäynnit kotitalou… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›