Browse stories

J,

Research or development, callstats.io

Julkaistu 1.4.2016

Opiskelupaikkani Aalto University
Pääaine tai koulutusohjelma Automaatiotekniikka
Muut opinnot tietotekniikka, kompleksit adaptiiviset järjestelmät
Valmistumisvuosi 2015

Tyypillinen työpäiväni: Päivät ovat pitkälti vaaroja ja vauhdikkaita tilanteita datatieteen, koodin, tietoliikenteen ja tuotekehityksen parissa osaavan tiimin kanssa.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: datatiede, ohjelmistotekniikka, tuotekehitys,

Päädyin nykyiseen työhöni: Olin juomassa kaljaa Startup Saunalla, jossa törmäsin vanhaan tuttuuni, nykyiseen esimieheeni. Asia johti toiseen, ja kuukauden kuluttua aloitin jo uusissa tehtävissä.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Matemaattisiin menetelmiin, ohjelmointiin ja ohjelmistotekniikkaan sekä tietoliikenteeseen liittyvistä opinnoista on ollut eniten hyötyä.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Minulla kävi tuuri, että näinkin vähäisellä työkokemuksella ohjelmistotekniikasta ja datatieteestä pääsin näin vaativiin tehtäviin heti valmistuttuani. Kestikin n. puoli vuotta ennen kuin pääsin täyteen vauhtiin työssäni. Työllistymistäni edesauttoivat intohimoni ja osaamiseni datatieteeseen liittyen. Kuitenkin vielä tärkeämpiä, erityisesti startup-yrityksen kannalta, olivat proaktiivisuuteni, sosiaaliset taitoni ja verkostoni. Verkostojen avulla nämä työtkin minut löysivät. Tekoälystä ja datatieteestä kiinnostuneiden kannattaa pitää huoli, että koodi ja matematiikka sujuvat hyvin.

More stories

Liki-Iki Teekkari

ohjelmistokehittäjä

Suunnittelen ja toteutan läheisesti rautasidonnaista softaa. Sekavasta, mutta onneksi myös kattavasta, ty… read story >

Konttorirotta

tekninen dokumentoija

Hyvin vaihtelevia tehtäviä. Paljon on tietysti manuaalien tekstien ja kuvien luomista tai päivittämistä. … read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›