Browse stories

John, tuoteasiantuntija

Planning, development or administrative duties, Rahoitusalan pörssiyhtiö

Julkaistu 26.12.2015

Opiskelupaikkani Åbo Akademi University
Pääaine tai koulutusohjelma Laskentatoimi ja rahoitus
Muut opinnot Taloustiede, Oikeustieteet
Valmistumisvuosi 2014

Tyypillinen työpäiväni: Tyypillisen päivän sijaan kuvausin mitä tyypilliseen viikkoon sisältyy. Viikkoon mahtuu yleensä pankkijärjestelmien testausta, keskusteluja ja neuvotteluja laitetoimittajien kanssa, järjestelmäongelmien ratkomista yhdessä järjestelmäkehittäjien kanssa, speksien tekoa sekä yhteydenpitoa järjestelmän loppukäyttäjiin.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: analyyttisyys, hyvät vuorovaikutustaidot, joustavuus, kompromissien teko,

Päädyin nykyiseen työhöni: Hain entry level hommiin pankin IT-projektiin 2014, jossa alkuperäinen työkuva oli pitkälti loppukäyttäjien koulutusta ja avustavia analytiikkatehtäviä. Jo varsin varhaisessa vaiheessa vaativuustaso alkoi nousta huomattavasti ja omat vastuut kasvoivat projektin edetessä. Vakituisiin analyytikkohommiin minut palkattiin vuotta myöhemmin. Aiempaa työkokemusta oli akateemisesta tutkimustyöstä ja myyntityöstä, rahoitusalalta ei kokemusta ennen 2014 ollut yhtään vaan työhön valintaan vaikuttivat lähinnä aiemmat analytiikkanäytöt tutkimuksen saralta, kaksikielisyys ja näytöt vaativammista vuorovaikutustilanteista.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Laskentatoimen opinnot kasvattavat analyyttiseen ajatteluun ja kykyyn muodostaa yksityiskohdista laajoja kokonaisuuksia sekä ymmärtää eri riippuvuussuhteita ja toteutusten riskejä.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Varmaankin päälimmäisenä ehdottaisin oppimaan kykyjä jotka saavat erottumaan massasta. Alla vinkki omien IT taitojen parantamiseen ja CV:n laajentamiseen.

Erilaisten IT työkalujen osaaminen on nykyään edellytys tehokkaaseen työskentelyyn ja kilpailuetu työmarkkinoilla johon voi valmentaa itseään oppilaitoksen ulkopuolella. Korkeakouluissa näitä ei juurikaan opeteta.

Ei enää riitä että osaa exceliä vaan jo opiskellessa kannattaa oppia esim. Unix-käyttöä tai SQL:n perustoja. Kyseessä ei ole vaikeita asioita vaan lähinnä ulkoa opeteltavia komentoja jotka auttavat huomattavasti jos taloushallinnon tai rahoitusalan analyyttisempi asiantuntijatyö kiinnostaa. Tarve ei myöskään ole olla mitenkään kaikkivoipa näissä työkaluissa mutta jo se että niihin on tutustunut ennen valmistumista on eduksi. Lisäksi molempiin on mahdollista tutustua open source työkalujen kautta ja netistä löytää kattavat ohjeet aloittelijoille.

More stories

MEM

hallinnon assistentti

Vastaan Outlookiin tulleisiin sähköposteihin, varaan matkoja (lentoja, junalippuja), tallennan asiakirjoj… read story >

Harri

Yrityksessämme on 50 työntekijää, joista 30 Suomessa ja 20 Tsekeissä. Toimitusjohtajan työ on ensisijass… read story >

johanna

talouspäällikkö, -johtaja

Erilaiset kontrolli- ja raportointityöt. Yhteydenpito kansainvälisiin palvelukeskuksiin, jotka hoitavat k… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›