Browse stories

Essi,

Planning, development or administrative duties

Julkaistu 18.8.2014

Opiskelupaikkani University of Helsinki
Pääaine tai koulutusohjelma Ympäristönsuojelutiede
Muut opinnot Ympäristökasvatus, Kasvatustiede
Valmistumisvuosi 2005

Tyypillinen työpäiväni: Toimenkuvaani kuuluu monenlaista suunnittelua ja koordinoimista järjestön kouluyhteistyön osalta. Suunnittelen, toteutan ja raportoin hankkeita, laadin opetusmateriaaleja eri teemoista, koordinoin kouluille suunnattuja kampanjoita ja tapahtumia, teen kouluvierailuja sekä järjestän iltapäiväkoulutuksia opettajille ja muille kasvattajille. Lisäksi osallistun järjestön poliittiseen vaikuttamistyöhön. Monipuolisessa työssä pääsee tekemään kaikenlaista - lasten nenien niistämisestä juhlapuheisiin ministereille. Teen paljon yhteistyötä muiden organisaationi jäsenten kanssa sekä myös muiden organisaatioiden kanssa.

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: laaja asiantuntemus ympäristöasioista, esiintymistaidot, kirjoittaminen ja muut viestintätaidot,

Päädyin nykyiseen työhöni: Olen tehnyt melkein koko työurani ympäristökasvatuksen parissa. Nykyiseen tehtävääni tulin alun perin äitiysloman sijaiseksi, mutta toiminnan laajenemisen myötä minut vakinaistettiin ja saimme kahden hengen tiimin ympäristökasvatukseen.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Yksittäistä opintosuoritusta on mahdoton nimetä. Tässä työssä tarvitsee ennen muuta laaja-alaista yleissivistystä ympäristöaiheista sekä lisäksi kasvatustieteen ja koulumaailman ymmärtämystä. Työhön kuuluu jatkuva oman asiantuntemuksen lisääminen ja päivittäminen.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Itse kiinnostuin ympäristökasvatuksesta jo opintojen alkuvaiheessa. Siihen ei voinut suoraan erikoistua opintoja suorittamalla, mutta etsin alan kesätyö- ja keikkatyöpaikkoja ja tein erilaisia seminaari- ja muita kurssitöitä aiheeseen liittyen. Kävin myös ulkomailla vaihdossa opiskelemassa ympäristökasvatusta. Työnhaussa on auttanut oma aktiivisuus sekä se, että etenkin uran alkuvaiheessa tartuin mielelläni pieniinkin alan hommiin, jos semmoisia vain oli tarjolla. Siinä sivussa tuli saatua erittäin tärkeitä kontakteja sekä kokemusta.

More stories

Hanna

projektipäällikkö

Työssäni kehitän uraohjausta toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa. Työpäivääni kuuluu erilaisia pal… read story >

Pekka

ylitarkastaja

Tyypillisesti työskentelen virastossa, valmistelen lausuntoja, vastailen tiedusteluihin ja tarkastan vira… read story >

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›