Browse stories

Alex, ohjelmistoarkkitehti

Planning, development or administrative duties

Julkaistu 3.10.2013

Opiskelupaikkani Helsinki University of Technology
Pääaine tai koulutusohjelma Sähkötekniikka
Muut opinnot Sulautetut järjestelmät
Valmistumisvuosi 1995

Tyypillinen työpäiväni: Aamulla töihin kahdeksalta, keskustelua uusimmista haasteista ja tavoitteista. Dokumentin kirjoittamista 2-3 tuntia, syömään, pari palaveria teknisistä yksityiskohdista muiden asiantuntijoiden ja myynnin kanssa. Töiden delegointia ja lisää dokumentin kirjoittamista (dokumentti on suunnittelun työväline)

Tarvitsen työssäni seuraavia taitoja: rehellisyys, ellet tiedä jotain, niin sano se., joustavuus, kompromissien teko, tekninen osaaminen, jota tulee päivittää jatkuvasti.

Päädyin nykyiseen työhöni: Valmistuttuani suunnittelija, josta kohosin esimiestehtäviin. Firmaa vaihtamalla pääsin takaisin tehtäviin, jossa tunnen olevani parhaimmillani.
2-3 vuotta aluksi/ työpaikka, sen jälkeen tarpeen vaatiessa vaihto. Siltoja ei kannata milloinkaan polttaa takanaan, verkosto auttaa työnhaussa.

Näistä opinnoista on ollut minulle eniten hyötyä: Itseluottamuksen ja kokonaisuuksien ymmärtäminen. Tekniikan saa haltuun kovalla työllä.

Vinkkini samoista tehtävistä kiinnostuneille: Kyky paneutua yksityiskohtiin pohjamutia myöden mutta tarvittaessa pitää kyetä ottamaan riskejä ja tyytyä kompromisseihin. Opettele sanomaan "ei" kun et todellakaan tiedä jotain tai sinulla ei ole aikaa tehdä jotain. Katteettomat lupaukset ovat kaikkein hankalin asia.

More stories

The source of the statistics: Career monitoring survey conducted among individuals who graduated 5 years earlier. More information ›